Voorgerechten > Koude voorgerechten

Gravad lax, Zweeds recept, voorgerecht 4 personen

(1/1)

Mariëlle:
Kun je natuurlijk kant en klaar kopen maar dit is heel makkelijk en stiekem v??l lekkerder!  :yes:
De smaak is heel puur natuur. Heerlijk met wat donker brood erbij en/ of serveer met wat rucola, balsamico en rauwe uitjes.

Je hebt nodig:

400 g rauwe zalmfilet
halve el zout
1 el suiker
versgemalen zwarte peper
sap van 1 citroen
2 el honing
scheut olijfolie
1 rode ui
verse dille

Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze op een bord.Bestrooi met zout, suiker en peper.
Meng het citroensap met de olie en de honing en schenk dit mengsel over de zalm.
Pel en snipper de ui superfijn  en hak de dille fijn. Strooi over de zalm en leg de zalm ongeveer een uurtje in de koelkast om alle smaken in te laten trekken.
Haal half uur voor serveren de zalm uit de koelkast en serveer eventueel met wat brood en/ of salade.

Lekker met een witte wijn, eet smakelijk!

Janetta:
Hoi,
Deze is morgen aan de beurt, even een pauze, met de zware recepten. Ik heb nog van die kant en klare plakjes zalm(bij AH), voorverpakt. Smaakt ook goed hoor, morgen verder volgens recept, ik heb nog verse dille van de tzatziki. Komt goed!!
Janetta

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie