Heerlijk Oosters roerbakgerecht, mild pittig van smaak. De garnalen marineer je vantevoren in een simpele marinade.
Je hebt nodig:
500 g mie
2 el wok olie
2 tenen knoflook
1 ui
1 bosje lente ui, in reepjes
halve rode chilipeper in ringen
1 eetl peperbessen uit een potje (op water)
1 stengel citroengras
300 gr sperziebonen
750 gr rauwe grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, in de lengte doormidden gesneden
2 el vissaus
80 ml oestersaus
125 ml kippenbouillon
Voor de garnalenmarinade: meng een geperst teentje knoflook met wat olie, zeezout en snippers chilipeper.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes. Hak het witte deel van het citroengras fijn en kneus de peperbessen.Snijd de sperzieboontjes in stukjes van 3 cm.
Halveer de schoongemaakte garnalen in de lengte.
Leg de gehalveerde garnalen in een marinade van olie, zeezout, wat chilipeper en knoflook (ongeveer 1 uur als je de tijd hebt, anders korter).
Doe de mie in een ruime pan, giet er kokend water over. Roer de mie los met 2 vorken en laat uitlekken.
Verhit een wok en bedek de binnenkant met 1 el olie door hem rond te draaien. Roerbak de knoflook,ui,lente ui, chilipeper, peperbessen en citroengras ongeveer 2 minuten, voeg de sperziebonen toe en roerbak nog 2-3 min,of tot ze zacht zijn. Haal ze uit de wok.
Verhit de wok opnieuw en bedek met de resterende olie ,roerbak de garnalen in 3-4 min net gaar. voeg het sperziebonen mengsel en de mie toe en roerbak nog 3-4 min of tot de mie goed heet is.
Voeg de vis- en oestersaus toe samen met de bouillon en breng aan de kook. Schep alles heel goed door en serveer direct.
Je kunt hierbij nog een komkommersla bij geven. Eet smakelijk!