Auteur Topic: Frambozen-appelchutney  (gelezen 3935 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Frambozen-appelchutney
« Gepost op: 08 januari, 2009, 16:51:35 pm »
Smaakt super bij een stukje (koud) vlees, bijvoorbeeld beenham of rollade.


Je hebt nodig:


1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 cm verse gember, geraspt
1 rode appel, in kleine blokjes
2 kardemompeulen, geplet
100 g frambozen (vers of diepvries)
honing
zout en peper
verse basilicum

Maak eerst de chutney: verwarm de olie en fruit de ui in 5 minuten goudbruin. Voeg de gember, appel en kardemompeulen toe en bak nog een paar minuten zachtjes mee.

Voeg de frambozen toe en laat afgedekt op zacht vuur een paar minuten stoven. Breng op smaak met een beetje honing, zout en peper. Laat de chutney afkoelen tot gebruik.
Voeg vlak voor gebruik de basilicum toe en serveer bij het vlees.