Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes vegetarisch
Kaaskroketjes
(1/1)
Mariëlle:
Superlekker, voor de kaasliefhebbers dan :duim:
Voor ongeveer 12 stuks:
30 g boter
30 g bloem
200 ml melk
200 g gerapste oude Goudse kaas
zout en peper
nootmuskaat
2-3 el verse kruiden, fijngesneden( bijv mix van peterselie, bieslook,kervel,dille)
ongeveer 2 eieren
paneermeel
Verhit de boter, voeg de bloem toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg de melk in 1 keer toe en roer tot een gladde saus.
Laat de saus ongeveer 5 minuten op zacht vuur koken.
Roer van het vuur af de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper, nootmuskaat en kruiden.
Strijk dit mengsel in een dunne laag uit in een schaal of ovenplaat en laat minimaal 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Rol van het kaasmengsel ongeveer 12 kroketjes. Haal de door het paneermeel, vervolgens door het ei en nogmaals door het paneermeel.
Verwarm de friteuse voor op 180 graden.
Frituur de kroketjes in 2 tot 4 minuten lichtbruin en krokant. Serveer ze direct en smullen maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie