Hoofdgerechten > Varkensvlees
Shaslik spiezen
(1/1)
Mariëlle:
:puh2: Maak ze een dag van te voren voor het lekkerste resultaat!
Je hebt nodig:
500 g hamlappen in mooie kleine blokjes, rare stukken en flubbers verwijderd
1 paprika rood of geel, in kleine plakjes
1 witte ui, gepeld en in plakjes
150 g ontbijtspek in plakjes
1 zakje gyroskruiden (Silvo)
scheutje olijfolie
sat?stokjes
Zet eerst een handjevol sat?stokjes in een beker water en laat die gedurende de nacht staan. Zo verbranden de stokjes niet als je het vlees gaat bakken.
Giet een beetje olijfolie in een kom, voeg het zakje kruiden toe, meng goed door. Marineer hierin de vleesblokjes 1 nacht.
Volgende dag:
Rijg om en om een blokje vlees, paprika, ontbijtspek,vlees,ui,ontbijtspek,vlees.
Bak ze in een (grill)pan of op de grillplaat als je die hebt. Lekker met een currysaus.
Eet smakelijk! :puh2:
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie