Auteur Topic: Saltimbocca ? la Romana (varkenshaasjes met salie, parmaham en tagliatelle)  (gelezen 2622 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Saltimbocca ? la Romana (varkenshaasjes met salie, parmaham en tagliatelle)
« Gepost op: 25 december, 2008, 21:14:37 pm »
Letterlijk betekent dit gerecht 'Springt in de mond', dus kun je nagaan hoe lekker het is. Oorspronkelijk is deze Italiaanse klassieker met kalfsvlees, maar deze variant is met varkenshaasjes: makkelijker verkrijgbaar en nog goedkoper ook. De heerlijke saus van zoete Marsala-wijn is een genot op zich!
Het recept is voor 4 personen.

Je hebt nodig:

4 varkenshaasjes
2000 g parmaham
handvol blaadjes salie
200 ml zoete Marsala-wijn
250 ml room
2 flinke el bloem
half runderbouillonblokje of ietsje meer naar smaak
zout en peper
olijfolie (om in te bakken)
250 g verse tagliatelle


Zet een pan water (met zout) op voor de tagliatelle.
Snij elk varkenshaasjes in 4 stukken. Zet ze op hun kant (snijvlak beneden), leg er een plastic zakje op en sla ze met een zwaar voorwerp plat tot ? 1,5 cm.
Leg op elk lapje vlees een plakje parmaham en een paar blaadjes salie.
Bestrooi met peper.
Klap ze dubbel en steek er een cocktailprikker door zodat het flapje vast zit.
Bestrooi ze met wat zout.
Doe wat bloem in een bord en haal de flapjes aan beide kanten even door de bloem.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en laat goed heet worden.
Schroei het vlees dicht op hoog vuur, ? 2 minuten aan elke kant.
Haal ze eruit en leg even op een bord.
Doe de tagliatelle in het kokende water.
Verkruimel het halve bouillonblokje boven het bakvet.
Giet de Marsala erbij en laat even koken om de alcohol te verdampen.
Roer er 1 tl bloem door, plus de room en wat peper. Laat aan de kook komen.
Leg het vlees er weer in en laat het geheel op iets zachter uur nog even 2 minuten pruttelen.
 
Laat de tagliatelle uitlekken en verdeel over vier borden.
Verdeel het vlees erover en geef de saus erbij. Garneer met een takje salie.

Vertel je gasten wel even dat ze moeten uitkijken voor de stokjes die in het vlees zitten, want anders eet je ze er misschien bij op!
Geef er een salade naar smaak bij.

Eet smakelijk!