Auteur Topic: Varkenshaasjes gevuld met lente ui en ham, met sherry roomsausje  (gelezen 3596 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Varkenshaasjes gevuld met lente ui en ham, met sherry roomsausje
« Gepost op: 25 december, 2008, 22:17:07 pm »
 :kwijl: No comment needed...


Je hebt nodig:

4 varkenshaasjes
bosje lente ui in ringen
wat ketjap manis
4 plakken achterham
25 gr boter
2 el medium sherry
100 ml slagroom
zeezout en versgemalen zwarte peper

Snij de varkenshaasjes met een scherp mes in.
Bestrijk de binnenkant met ketjap. Rol stukjes lente ui in de ham en vul hiermee de varkenshaasjes.
Maak de opening dicht met een cocktailprikker.
Bestooi de varkenshaas met wat zeezout en peper.
Braad de varkenshaasjes in ca 15 minuten ros? tot gaar (naar wens). Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm in een schaal, afgedekt met aluminiumfolie.
Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit ca 2 minuten in tot een lichtgebonden saus.

Geef de saus bij het vlees. Lekker met aardappelkroketjes en een frisse sla. Eet smakelijk!