Hoofdgerechten > Vis

Zalmfilet uit de oven met gorgonzola, lente ui en witte wijn (2 ps hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Dit gerecht is eigenlijk heel klassiek, maar het is z? simpel om een lekker visje uit de oven te toveren dat het al snel vergeten word! 

Door de extra groenten die je in de ovenschaal toevoegt kom je meteen weer aan je portie groenten voor die dag!  :biggrin:

Je hebt nodig:

2 zalmfilets
een bosje lente ui, in dunne ringen gesneden
ongeveer 200 g gorgonzola in stukjes verbrokkeld of gesneden
olijfolie
flink wat droge witte wijn
wat grove in stukken gesneden groente, bijvoorbeeld pomodoritomaat, stukken courgette, aubergine, parten rode ui, plakken winterwortel
versgemalen zwarte peper en iets zout

Vet een passende ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de zalmfilets in de ovenschaal.
Verdeel de lente ui en de gorgonzola over de vis en besprenkel met wat olijfolie.
Giet de wijn in de ovenschaal en leg de groenten in de wijn. Bestrooi de ovenschotel met zwarte peper en wat zout( ook over de groenten).

Bak het geheel ongeveer 20 minuten op 180 graden.

Lekker met tagliatelle. Eet smakelijk!


Janetta:
Dit gerecht is voortreffelijk, Marcel lust geen zalm, maar die heeft hem alleen rauw geproeft, dan vindt hij te sterke smaak van de zalm. Maar uit de oven en met de ingredienten erbij heeft hij zelfs gesmuld.
Janetta

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie