Auteur Topic: Champignons ? la Florentine (4 personen)  (gelezen 3765 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Champignons ? la Florentine (4 personen)
« Gepost op: 03 september, 2008, 17:16:54 pm »
Lekker als bijgerecht of voorgerecht!


Je hebt nodig:

300 g bladspinazie (vers of diepgevroren)
zout en wat peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
8-12 grote champignons of 4 portobello's (reuzenchampignons)
50 g gerookte kipfilet in blokjes of reepjes (vleeswaar of aan 1 stuk)
roomboter
100 g volle kwark, naturel
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
75 g slagroom
100 ml groentebouillon


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de diepvriesspinazie of spoel de verse spinazie schoon.Blancheer de spinazie enkele tellen in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en de knoflook, was de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.

Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes en snijd ze in blokjes.
Bak de ui, knoflook en champignonblokjes in wat olie op hoog vuur aan. Roer de spinazie, tomaat en kipfilet erdoor. Voeg de kwark toe en breng op smaak met zout en peper.

Plaats de champignonhoedjes ineen ovenschaal, vul ze met het kwarkmengsel en strooi er de geraspte kaas over.Giet de slagroom erover en voeg de bouillon toe in de schaal.
Bak de champignons  40 minuten.
Lekker met (stok)brood en een droge witte wijn.
« Laatst bewerkt op: 06 september, 2008, 00:36:28 am door Marielle »