Hoofdgerechten > Vis

Sliptong met romige witte wijnsaus van mosselen en Hollandse garnalen

(1/1)

Mariëlle:
Sliptong!  :puh2:
Dit feestelijke recept met een heerlijke saus  is voor 4 personen.


Je hebt nodig:

8 sliptongetjes
150 ml visfond uit pot
100 ml witte wijn
halve tl tijm
2 laurierblaadjes
100 ml room culinair
75 g gekookte mosselen, kant en klaar, visboer
100 g Hollandse garnalen
25 g koude boter
2 takjes peterselie (fijngeknipt)


Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de sliptongetjes naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.
Schenk de visfond en de wijn erover, voeg de tijm en de laurier toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar de vis in ongeveer 15 minuten.

Schenk het braadvocht in een pannetje en verwijder het laurierblad. Houd de vis intussen warm in dezelfde schaal, afgedekt met aluminiumfolie.
Voeg de kookroom toe aan het braadvocht en laat deze inkoken tot de gewenste dikte.  Voeg dan de mosselen en garnalen toe, samen met de peterselie.
breng op smaak met zout en peper.
Serveer de saus warm bij de sliptongetjes en eet er bijvoorbeeld aardappelpuree of [pommes duchesses bij met groente naar keuze.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie