Auteur Topic: Clafoutis met mango  (gelezen 4473 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Clafoutis met mango
« Gepost op: 14 oktober, 2008, 15:39:07 pm »
Een clafoutis is een typisch Frans nagerecht. De standaard clafoutis word bereid met kersen, maar het kan natuurlijk met elk soort fruit, mits het niet teveel vocht bevat.
Met mango is in elk geval lekker anders!    :duim: Je kunt het natuurlijk ook gewoon eten als gebak.


Je hebt nodig:

3 eieren
75 g suiker
ietsje boter om in te vetten
500 g mango, geschild en in dunne parten
125 g bloem
250 ml melk
half theelepeltje zout
een quiche- of taartvorm (springvorm)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de quichevorm of schaal in met ietsje boter. Klop in een kom de eieren met de suiker goed door.
Meng de bloem door het suiker-eimengsel. Goed doorkloppen, er mogen geen klontjes ontstaan.
Voeg de melk toe samen met het zout en zorg voor een mooi glad beslag.

Schenk een mooie dunne laag beslag in de vorm en verdeel goed over de bodem door de schaal even te draaien. Zet de schaal ongeveer 5 minuten in de oven zodathet beslag iets stolt. (de oven hoeft hiervoor nog niet op temperatuur te zijn).

Haal de vorm uit de oven en verdeel de mangoparten over het gestolde beslag. Schenk de rest van het beslag over de mango en bak de clafoutis in circa 45 minuten gaar en bruin, als de oven de juiste temperatuur bereikt heeft.

Haal na de baktijd de clafoutis uit de oven, controleer de gaarheid met een sat?prikker, er mag niks aan blijven kleven.
Laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud, en bestrooi er voor de liefhebbers nog poedersuiker over.