Hoofdgerechten > Ovenschotels

Aardappel ovenschotel, goed gevuld ( 2/3 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Lekker recept, een beetje herfstig door de paddenstoelen en de spekjes.
Het is nogal machtig, maar laat je hierdoor niet afschrikken, het smaakt heerlijk! Het kan als stevige lunch, of makkelijke avondmaaltijd.
Als avondmaaltijd geef er dan dus soep bij, of een salade voor een fris accent.

Je hebt nodig:

300 g aardappelschijfjes, voorgekookt (of stiekum kant en klaar gekocht bij de supermarkt, nog makkelijker!  :yes:)
4 eieren
100 ml creme fraiche
200 g kastanjechampignons
200 g oesterzwammen
150 g ontbijtspek
1 ui, gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
peper en zout
snufje tijm


Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd het spek in reepjes/ blokjes. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes.
Bak het spek uit, zonder olie af boter, tot bijna krokant.
Voeg de paddenstoelen toe samen met de ui en de knoflook, bak deze zachtjes mee. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ruime, goed passende ovenschaal in met wat boter. 
Verdeel om en om de aardappelschijfjes en het paddenstoel/spekjesmengsel in de ovenschaal. Klop de eieren los met de creme fraiche, zout, peper en thijm.

Giet het eiermengsel over de schotel en bak deze in een half uur gaar en bruin.

Lekker met een glaasje...  :wijn: Eet smakelijk!


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie