Auteur Topic: Lasagne met spinazie, zalm en dille (4 personen)  (gelezen 4093 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lasagne met spinazie, zalm en dille (4 personen)
« Gepost op: 05 juni, 2009, 23:27:02 pm »
Een lasagne waarin verse zalm verwerkt wordt. Heerlijk!



Je hebt nodig:


1 groentebouillonblokje
600 g verse zalm
600 g diepvriesspinazie à la crème
1 citroen, uitgeperst
200 ml crème fraîche
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels gehakte dille (diepvries)
400 g voorgekookte lasagnevellen
1 eetlepel olijfolie
1 klontje boter, voor het invetten


Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Leg de zalm in het kokende water en laat de vis ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking (ongeveer 10 minuten). Breng op smaak met peper en zout. Af en toe roeren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de gare zalm goed uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis met een vork in grove stukjes. Besprenkel de stukjes zalm met het citroensap. Meng de vis in een kom met de crème fraîche, mosterd en dille. Breng op smaak met peper en zout. Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg de olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten.

Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, spinazie en romige zalm. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag lasagnevellen. Laat de lasagne in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven. Zet het dan nog 3 minuten onder de grill. Serveer de lasagne direct.
Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 26 januari, 2014, 13:17:42 pm door Mariëlle »