Auteur Topic: Bosvruchtensaus, voor bij wild  (gelezen 4302 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Bosvruchtensaus, voor bij wild
« Gepost op: 10 oktober, 2008, 23:41:22 pm »
Snel te maken heerlijke saus voor bij wild, denk aan hertenbiefstuk. Ook heerlijk bij struisvogelbiefstuk. De sambal geeft n?t wat meer pit.
Dit recept is n?t voldoende voor 2  personen. Dus als je echte sausliefhebbers te eten krijgt, verdubbel dan de hoeveelheid.

Je hebt nodig:

1 flinke el bosvruchten jam
handje bosvruchten ( 50 g, vers of diepvries, maar dan wel ontdooid)
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1,5 dl sterke bouillon/fond (liefst wildfond)
1 tl sambal
wat koude roomboter in kleine blokjes (ongeveer 1 el) en klein beetje boter om in te bakken

Fruit de sjalot in ietsje roomboter met de knoflook. Meng de jam erdoor, voeg de vruchten toe en bak het even mee totdat het bijna caramelliseert.
Geef de bouillon erbij en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte. Voeg halverwege de sambal toe en proef even of er nog zout en/ of peper bij moet.
Als de saus klaar is, meng er dan op het laatst, van het vuur af, de koude boterblokjes door de saus. Dit zorgt voor een mooie, volle glanzende saus.

Eet smakelijk!
 
« Laatst bewerkt op: 10 oktober, 2008, 23:43:17 pm door Marielle »