Sauzen en marinades > Warme sauzen

Warme whiskysaus, heerlijk bij varkenshaas of biefstuk/ tournedos

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijke saus die bereidt word met o.a. sjalotjes, mosterd en champignons.  :duim:
PS: spectaculair qua bereiding! (flamberen). Leuk voor de komende feestdagen!


Je hebt nodig:

2 sjalotten, fijngesnipperd
60 ml whisky
2 tl grove mosterd
150 ml runderbouillon
125 gram champignons, gesneden
250 ml slagroom
1 el gehakte peterselie
zout en zwarte peper

Smelt wat boter en fruit daarin de sjalotten en de champignons. Voeg de whisky toe en steek deze aan. Zet afzuigkap uit en wees voorzichtig met het vuur.
Wacht tot de vlammen gedoofd zijn en voeg dan de mosterd, bouillon, champignons en slagroom toe. Kook dit in tot het zeker met de helft gereduceerd is.
Of kook iets langer door totdat de gewenste dikte van de saus is bereikt.

Roer tot slot de peterselie door de saus, warm hem nog even door en maak op smaak af met zout en peper.


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie