Aardappelgerechten & Salades > Salades
Salade met gerookte palingfilet, geroosterde paprika, aardappel en olijven
(1/1)
Mariëlle:
Superlekkere maaltijdsalade. Beetje Mediterraan, maar door de paling krijgt het een Hollands tintje. :puh2:
Serveer het als lunch of als avondmaaltijd met een kom soep erbij en stokbrood. Het recept is voor 4 personen.
Je hebt nodig:
200 g gerookte paling
250 g dunne sperziebonen, gehalveerd
400 g aardappelen (vastkokend), geschild
2 geroosterde rode paprika?s (uit pot)
1 citroen
halve el mosterd
2-3 el olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper
2 el bieslook
1 el kappertjes
50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
50 g rucola
Kook de boontjes in ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Snijd de aardappelen in plakjes en voeg ze na 4 minuten aan de sperziebonen toe en kook ze nog 4-6 minuten mee.
Snijd de paling in ruitjes van ongeveer 3 cm en de paprika in repen. Pers de citroen uit en klop een dressing van 2 eetlepels citroensap, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Giet de sperziebonen en aardappelplakjes af, spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Schep de sperziebonen, aardappelplakjes, paprika, bieslook, olijven en kappertjes door de dressing. Schep ook de rucola en de helft van de paling erdoor. Verdeel de salade over diepe borden en leg de rest van de palingruitjes erop.
Geef er eventueel pistoletjes bij met (kruiden)boter en/ of soep vooraf.
TIP: voor wat variatie, vervang de kappertjes door Amsterdamse uitjes of plakjes augurk, of vervang de rucola door veldsla of basilicum (pittig).
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie