Auteur Topic: Salade van grote garnaal,mosselen en inktvis (Yam Talee,origineel Thais)2 pers  (gelezen 3567 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Echt origineel Thais saladerecept. De dressing is verbazingwekkend simpel!
Haal de mosselen, inktvis en garnalen vers bij de visboer voor het lekkerste resultaat.  :puh2:

Je hebt nodig:

4 garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd (staart mag blijven zitten)
4 grote mosselen in de schelp
4 plakjes inktvis (tubes, g??n ringen dus) van 3x3 cm
1 ui
1 tomaat
2 tot 5 rawits (kleine rode pepers)
6-8 verse lavasblaadjes (of vers selderijblad)
2 el citroensap
1 el vissaus
halve el suiker
wat (krul)sla ter garnering


Snijd de plakken inktvis ruitjesgewijs in, n?t niet doorsnijden. Zo word de inktvis nooit taai en het ziet er leuk uit (krult een beetje om tijdens het garen)!
Blancheer de garnalen, mosselen en inktvis in kokend water tot ze beetgaar zijn ( ongeveer 2 minuten).
Snijd de ui grof en de tomaat in parten. Breek de lavasblaadjes in stukjes. Snijd de peprtjes in kleine ringetjes.

Meng de citroensap en de fijngesneden pepertjes met de vissaus.
Voeg de garnalen, mosselen en inktvis toe en meng goed.
Voeg alle overige ingredi?nten toe en meng opnieuw door elkaar. Serveer het gerecht op een platte schaal en garneer met wat sla.

Eet smakelijk!




Bron recept: Kookcursus BaiYok