Supersnel en heerlijk Thais roerbakgerecht.
Kook de basmatirijst eventueel al van te voren. Zorg ook dat alle groenten al gesneden zijn en kant en klaar in een bakje, de bereiding is echt supersnel en eenvoudig.
Je hebt nodig:
2 el olie
250 g runderhaas
6 Thaise aubergines (toko)
1 el rode currypasta (toko of supermarkt)
25 g bamboescheuten (toko of supermarkt)
40 g kousenband (of rauwe sperziebonen
1 el suiker
1 el vissaus
1 lombok (rode peper) of nog scherper 1 rawit(kleine rode peper)
1 el kokosmelk (om de smaak evt. te verzachten)
4-6 blaadjes Thaise basilicum (toko) heb je deze niet dan mag gewone basilicum ook
1 pakje basmati rijst
Snijd de runderhaas in dunne plakjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Snijd de aubergines doormidden en dan in plakjes. Snijd de kousenband of sperziebonen in stukjes van 2 cm.
Zet de bamboescheuten en plakjes aubergine klaar voor gebruik. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak ze in reepjes.
Snijd de peper schuin in de lengte in repen.
Verwarm wat olie in de pan en voeg de currypasta toe, bak even mee. Voeg daarna meteen de plakjes runderhaas toe en vervolgens alle groenten.
Bak even mee tot de groenten beetgaar zijn, voeg dan de suiker en vissaus toe.
Schep alles om en warm goed door. Voeg evt wat kokosmelk toe om de smaak te verzachten (eerst ff proeven!). Voeg tot slot de reepjes basilicum toe en serveer direct.
Serveer de basmatirijst erbij. Eet smakelijk!
Bron recept: Kookcursus BaiYok