Hoofdgerechten > Maaltijdsalades

Biefsalade à la Italiano (2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Ik heb het maar "bief"salade genoemd, je kunt het maken met fijngesneden rosbief (vleeswaar, maar vraag dan wel of de slager het iets dikker snijd)of zelf 2 biefstukjes rosé grillen en dan in reepjes snijden.
Samen met zwarte olijfjes, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes en Parmezaan een zonnig geheel wat aan de zomer doet denken!

Je hebt nodig:

per persoon circa 100-150 g rundvlees (naar keuze biefstuk of rosbief)
50 g rucola
100 g gemengde sla (veldsla, lollo rosso, eikenblad)
4 el zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden (ongeveer 10 p.p.)
2 handjes pijnboompitten
2 el groene pesto, met wat olijfolie gemengd
olijfolie, zout en peper naar smaak
geraspte Parmezaan of oude kaas

Mix de rucola met de sla, olijven, stukjes tomaat en pijnboompitjes. Verdeel de stukjes rosbief of biefstuk over de salade. Schenk wat pesto-olijfolie erover, strooi met zout en peper en tot slot de kaas erover.
Lekker!   :kwijl: Serveer met een ciabatta die je dipt in wat olijfolie en zeezout...Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie