Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Belegde Broodjes
Ciabatta met tonijn, appel en rode ui (2 personen, lunch of picknick)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker fris door het zoete accent van de appel. Hou je daar niet van, vervang de appel dan door plakjes komkommer.
2 voorgebakken ciabatta's (van die een persoonsbroodjes)
1 blikje tonijn op olie (ca. 185 gram)
1 groene appel (Granny Smith)
1 rode ui
2 takjes dille
100 gr roomkaas naturel (bijvoorbeeld monchou)
cayennepeper
Verwarm de oven voor op 180 C.
Bak de ciabatta's af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de tonijn uitlekken en haal de tonijn los met een vork. Snijd de appel in parten en vervolgens in schijfjes.
Snijd de ui in zeer dunne ringen.
Snijd de broodjes in de lengte door de helft, besmeer de onderste helft met de roomkaas, wat cayennepeper, appel, tonijn, ui en wat dille. Kapjes erop en smullen maar!
Wil je ze gebruiken voor een picknick, maak ze dan simpelweg van tevoren en pak ze in aluminiumfolie in, neem ze koud mee in een koelbox. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie