Makkelijk te maken quiche, heerlijk met Castello Blue, 1 van mijn favoriete kaasjes. Dit is een zachte Deense blauwaderkaas. Je koopt het gewoon bij de supermarkt.
Voor alle kaasfreaks!
Je hebt nodig:
kant en klaar pakje deeg voor hartige taart of bladerdeeg (diepvries supermarkt)
200 g Castello blue in blokjes
200 g aubergine(alvast gezouten en gebakken/gegrild in olijfolie)
100 g champignons in plakjes(alvast even aangebakken)
400 g ontvelde en in plakken gesneden tomaten
wat knoflookpoeder
wat verse peterselie en bieslook
1 pakje slagroom
3 eieren
zout en peper naar smaak
Verdeel het deeg over de bodem van een taartvorm, prik er wat gaatjes in.
Verdeel alle groenten (behalve de tomaat) over de deegbodem, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel nu de tomaat erover en breng weer op smaak met zout en peper.
Meng de eieren, room, Castello kaas en de verse kruiden. Giet dit mengsel over de tomaten.
Bak de quiche in 35 minuten gaar op 180 graden. Eet smakelijk!