Voorgerechten > Soepen
Mulligatawnysoep (goedgevulde kerriesoep, 4 personen, lunch)
(1/1)
Mariëlle:
Voor de liefhebbers van pittig! Er zijn vele varianten van deze soep, het is van oorsprong een Indiase kerriesoep.
Serveer er eventueel wat yoghurt bij om er naar smaak door te scheppen, dit haalt de scherpe randjes eraf.
Je hebt nodig:
1 wortel, geschild en grof gehakt
1 rode ui, geschild en grof gehakt
1 rode paprika, zadjes verwijderd en grof gehakt
6 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
1 stuk verse gember, ongeveer 1 cm breed, 4 cm lang, geschild en fijngehakt
handje verse koriander, steeltjes en blaadjes fijngehakt (steeltjes en blaadjes apart houden)
1 verse rode peper, fijngesneden (eventueel zaad verwijderen voor mildere versie)
2 el madras currypoeder (toko of goedgesorteerde supermarkt)
1 el tomatenpuree
200 g rundergehakt
2 blikken pruimtomaten ? 400 g
500 ml runderbouillon
2 handjes (basmati) rijst
yoghurt voor erbij
Zet een grote soeppan op een zacht vuurtje, schenk er wat olijfolie bij en voeg de ui, wortel, paprika, knoflook, gember, korianderstelen en driekwart van de chilipeper toe.
Bak alles zachjes aan in ongeveer 10 minuten. Roer de currypoeder erdoor samen met de tomatenpuree en bak ongeveer 2 minuten mee.
Voeg nu het gehakt toe, de blikken tomaat, de bouillon, wat zout en versgemalen peper toe. Roer met een houten lepel de tomaten en het gehakt in kleine stukjes.
Breng alles aan de kook en laat het geheel ongeveer anderhalf uur koken op een zacht vuur. Voeg dan de rijst toe, kook nog even 20 minuten door.
Schep de soep in kommen, verdeel de korianderblaadjes erover en bestrooi met het restje chilipeper.
Eet smakelijk! :chili: :chili:
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie