Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Peren uit de oven, met spek omwikkeld,gevuld met geitenkaas ( 4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Dit is nou zo'n typisch herfstrecept! Lekker warm voorgerecht uit de oven, als buiten de blaadjes vallen. Je serveert de peertjes op een bedje van rucola.
Je hebt nodig:
3 el versgeknipte, fijngehakte kruiden naar smaak (bijvoorbeeld peterselie, rozemarijn, basilicum)
200 g zachte geitenkaas met honingsmaak (Bettine Blanc)
4 kleine handperen
16 plakken dungesneden pancetta (Italiaans rookspek of ander gerookt spek kan ook, zoek wel de minst vette uit)
wat olijfolie
3 el vloeibare honing
1 el witte wijnazijn
50 g rucola
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de kruiden met de zachte geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis en vul de holte met het kaasmengsel. Wikkel 2 plakjes spek om elk stukje peer.
Bestrijk de peren met ietsje olijfolie en bestrooi met met zout en peper. Leg ze op een bakplaat of in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de peer zacht is en het spek knapperig.
Klop wat olie, azijn, honing, zout en peper tot een dressing. Schep de rucola erdoor en verdeel de rucola over 4 borden.
Verdeel op elk bord 2 peerhelften. besprenkel eventueel nog met ietsje schenkhoning. Serveer ze warm! :puh2:
Eet smakelijk!
bron: delicious.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie