Een anders dan anders recept, helemaal super voor mij als knoflookfreak....(helaas moet ik een beetje oppassen i.v.m. mijn werk, maar anders...!)
Je hebt nodig:
500 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 grote gesnipperde ui
3 teentjes knoflook, geperst (minimaal, kwa origineel recept, anders minder)
2 kopjes kippenbouillon van een tablet
1 blaadje laurier, enkele draadjes saffraan, bloem, peper en zout.
Doe de stukjes kip in een kom, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met bloem.
Bak de kipblokjes in wat olie op een zacht vuurtje. Voeg de knoflook en de ui toe en fruit zachtjes mee.
Voeg na een minuut of tien de bouillon toe , samen met het laurierblad, saffraan en naar smaak nog zout en peper.
Laat met deksel op de pan ongeveer nog een half uur pruttelen tot de saus indikt.
Geef er (gekruide) rijst bij, of aardappelpuree met mais of doperwten. Eet smakelijk!