Voorgerechten > Koude voorgerechten

Italiaanse antipasti (2 personen, voorgerecht of hapje)

(1/1)

Mariëlle:
Antipasti betekent op z'n Italiaans eigenlijk zoiets als: nog even geen pasta.
 :biggrin:

Het is een mengelmoesje van al het lekkers wat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Een echt recept is het dan ook niet, maar meer een combi van al het lekkers samen met
een (foccaciabrood) in stukken.

Serveer het op een mooi bord of verdeel het over 2 borden met apart een mandje brood erbij.

Je hebt nodig:

- diverse soorten Italiaanse vleeswaren (Parmaham, prosciutto, Serrano) of wat carpaccio
- soorten Italiaanse kaas naar keuze (Gormas( gorgonzola/mascarpone) mozzarella en/ of Parmezaanvlokken
- olijven in diverse soorten (zwarte/ groene/ gevulde, zonder pit a.u.b.)
- goede olijfolie met wat zeezout erin (om het brood in te dippen)
- foccacia of stokbrood in plakken
- klein kommetje groene pesto
- wat meloenstukjes
- wat pijnboompitjes
- kruidenboter of roomboter

Ieder maakt zo z'n eigen antipasti. Bestrijk een stukje brood bijvoorbeeld met wat pesto en beleg met een plakje ham, strooi er wat Parmezaan over.
Of wikkel een meloenstukje in wat ham. Stukje brood erbij die je dipt in de olijfolie ... :puh2:..
Stukkie brood met kruidenboter...een olijfje met n stukje mozzarella... :kwijl:
Carpaccio met likje groene pesto, paar pijnboompitjes en Parmezaanvlokjes...

Nou ideetjes genoeg dacht ik zo! Drink er een passende wijn bij en genieten maar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie