Hoofdgerechten > Varkensvlees
Rollade op Italiaanse wijze (4- 6 personen, hoofd- of buffetgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Rollade ook weer eens anders dan anders!
Je hebt nodig:
1 stuk varkensfilet van ongeveer 500 g (bij de slager halen)
zout en versgemalen zwarte peper
3 el groene pesto
2 handjes rucola, fijngeknipt
6 plakjes Parmaham
100 g zongedroogde tomaat, in kleine stukjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
roomboter om te bakken
extra 2 meter keukentouw*
Snijd het vlees open of laat het de slager doen. Bestrooi het rondom met zout en peper.
Smeer het vlees in met pesto. Verdeel dan de rucola erop. Bedek de rucola met de plakjes Parmaham, bestrooi met de Parmezaan en tot slot de gedroogde tomaten in stukjes.
Rol het geheel op en bind het op als rollade met het touw. *( zie recept "Herfstrollade" in dit topic).
Bak de rollade in wat roomboter in een braadpan (met deksel) op middelhoog vuur, rondom bruin. Draai het vuur zachtjes en laat de rollade met het deksel (schuin) op de pan zachtjes garen, ongeveer een uur. Keer regelmatig om en schenk er wat jus over. Als het te snel gaat geef er wat water bij.
Laat afgedekt nog 10 minuten staan en snijd de rollade dan in dikke plakken.
Serveer hem lauwwarm bij een buffet of als avondeten met pasta naar smaak of frieten met salade Caprese (tomaat/mozzarella/basilicum). Eet smakelijk!
Enneh vergeet het wijntje niet! :wijn:
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie