Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Biefstuk met oestersaus en shii-take paddenstoelen (hoofdgerecht 2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijk Oosters eten kan heel makkelijk zijn!  :yes: Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel. Zorg ervoor dat je alles al van tevoren hebt gesneden. Scheelt veel tijd!
Serveer er rijst of noedels bij met een salade.

Je hebt nodig:

3 biefstukjes
versgemalen zwarte peper
(wok)olie
150 g shii-take, in plakjes
1 rode ui, geschild en in parten
3 bosuitjes, in ringetjes
halve rode chilipeper, in ringetjes
klein blikje bamboescheuten (AH)
zakje oestersaus van Amoy (bij de oosterse producten)

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snijd de biefstuk in plakjes van een halve cm. Doe de reepjes in een kom en bestrooi met zout, zwarte peper en schenk er wat olie bij. Laat even intrekken.
Bak de biefstukreepjes rondom in circa 3 minuten.(vlees moet ros? blijven!)
Schep het vlees uit de pan en schep over in een kom.
Bak intussen de shii-take, rode peper en rode ui partjes in dezelfde pan. Blijf roeren, bak de ui glazig. Voeg een half blikje bamboescheuten toe en bak mee.

Schep de biefstukreepjes erdoor en voeg het hele zakje Amoy oestersaus toe.Bak alles nog 2 minuutjes onder voortdurend omscheppen. Voeg tot slot de bosui toe.

Verdeel het vlees over 2 borden en geef er rijst bij of noedels.
Eet smakelijk!  :puh2:

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie