Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Gourmet recepten
Teppan Yaki receptjes (kan ook goed in gourmet pannetjes!)
(1/1)
Mariëlle:
Uit eten bij een wokrestaurant is heerlijk, maar heb je zelf een teppan yaki plaat...heb je zelf je miniwok restaurant thuis!
Het is net wat je het lekkerst vind, wij zijn nogal gek op biefstuk, garnalen, vis en kipfilet.
Heel makkelijk en superlekker!
PS: de woksauzen van Amoy zijn normaal voor hoofdgerechten, je hebt echt maar heel weinig nodig voor op je teppanyaki plaat
Gebruik o.a. voor 2 personen :
- 2 biefstukjes, in dunne plakjes
- 1 kipfilet of kalkoenfilet, in dunne plakjes
-1 tonijnfilet, in dunne plakjes, zalmfilet in blokjes
- speklapjes a la minute, in stukjes van 3x 3 cm al voorgekruid (albert heijn)
Giet over het vlees/ de vis wat wokolie (met uitzondering van de speklapjes).
Ook lekker: tartaar (zelf minitartaartjes van maken en platdrukken), zalmfilet (in stukjes van 2x2cm), garnalen in de schaal (gamba's met staart er nog aan).
Geef er in schaaltjes bij:
- wat gemberplakjes (uit potje kant en klaar, te vinden in AH bij de Oosterse producten)
- wasabi pasta, gemengd met wat (scharrel) mayonaise
- oestersaus
- wokolie of olijfolie
- knoflookpasta of geperste knoflook met olijfolie gemengd in een kommetje
- wat ringetjes chilipeper met wat zout en olijfolie
- wat ringetjes lente ui
- stukjes rode paprika
- in plakjes gesneden shi-take
- sesamzaadjes om mee te bakken
- wat woksausjes van amoy: wokexpress (oestersaus/ knoflook, zwarte pepersaus, zoetzure saus of zwarte bonensaus) (albert heijn/jumbo)
Iedereen maakt het klaar op z'n eigen wijze. Wat bijvoorbeeld lekker is:
-Leg wat lente ui en shi take op de plaat, bak even aan,voeg wat sesamzaadjes toe en 2 stukjes biefstuk en wat druppeltjes oestersaus van amoy. Keer snel om tot de biefstuk rose is.
-Grill wat stukjes tonijn, samen met wat lente ui. Keer snel om zodat de tonijn ros? blijft. Lekker met wasabimayonaise.
-Grill een paar stukjes kip of kalkoenfiletstukjes, beprenkel ze halverwege met amoy zwarte pepersaus, bak ze samen met de shi-takes en wat lente-ui.
De chilipeper in olie kan de liefhebber over zijn of haar vlees/ vis schenken. De gemberplakjes smaken uitstekend bij de biefstuk en tonijn.
Gewoon lekker uitproberen en... geniet ervan!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie