Lekker hartig en heel makkelijk te bereiden!
200 g rundergehakt
2 el olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
50 g pijnboompitten
1 el oregano
2 el tomatenketchup
zout en versgemalen zwarte peper
2 rode puntpaprika's
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de sjalot lichtbruin, voeg de knoflook en de pijnboompitten toe en bak op zacht vuur nog twee minuten, schep af en toe om.
Meng het gehakt met de gebakken sjalot en pitjes, oregano en tomatenketchup. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de paprika's in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Vul ze met het gehakt en bestrijk het gehakt met wat olie.
Leg de paprika's in een passende ingevette ovenschaal en bak ze hierin ongeveer 20 minuten.
TIP: wat ook lekker is: voor de
liefhebbers, plakje kaas erover de laatste 5 minuten dat ze in de oven staan.
Lekker met rijst! Eet smakelijk!