Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Chocolade creme brulée (4 personen, nagerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Dit nagerecht kost veel tijd maar dan heb je ook wat. Handig als je gasten krijgt; je hoeft alleen de amandel te roosteren en de suiker te carameliseren. Klaar!
:puh2: Speciaal voor de chocoholics:
Je hebt nodig:
75 g pure chocolade (met hoog percentage cacao, liefst 70%)
300 g slagroom
4 eidooiers
2el en 4 tl suiker
4 tl amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Hak de chocolade in stukken en smelt ze au bain marie. Laat het 5 minuten afkoelen. Warm de slagroom op tot lauwwarm.
Klop de dooiers en 2 el suiker tot een creme. Voeg eerst de chocolade toe en dan pas de slagroom, terwijl je alles luchtig omschept.
Giet het mengsel in 4 gelijke vuurvaste kleine schaaltjes van ongeveer 150 ml inhoud.
Zet de vormpjes in een vlakke ovenschaal. Giet warm water in de schaal, schuif de schaal in de oven en laat de cr?me brul?e in ongeveer 50 minuten stollen.
Laat ze afkoelen en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast voordat je ze gebruikt.
Rooster het amandelschaafsel in een pan met anti aanbaklaag, blijf er wel bij want het verbrand snel!
Verdeel de amandelen en de 4 tl suiker over de bakjes creme brulée. Carameliseer de suiker met een gasbrander of, als je die niet hebt, even onder de hoogste stand van de grill.(combimagnetron of oven).
Nou, smullen maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie