Hoofdgerechten > Gevogelte

Kip met krokant kaaskorstje en geroosterde tomaat (4 personen, hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
 :duim: Heel lekkere combinatie. Beetje Hollands, Beetje Itali?.

Je hebt nodig:

500 g tomaten
olijfolie
balsamico azijn
zout en versgemalen zwarte peper
4 kipfilets
roomboter
paneermeel
100 g geraspte belegen kaas
1 teen knoflook, geperst
3 el mayonaise

Verwarm de oven voor op 220 graden. (ps zet de tomaten en de kip op het laagste punt in de oven, anders kan het snel verbranden).
Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven naast elkaar in een ovenschaal.
Besprenkel met wat olie en azijn en strooi er zout en peper over. Rooster ze in 20 minuten gaar.
Wrijf de kip in met zout en peper, verhit wat boter in een pan en bak de kip 6 minuten lichtbruin. Meng intussen het paneermeel met de kaas. Roer de knoflook door de mayonaise.

Leg de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk de bovenkant met de knoflookmayonaise.
Strooi de kaas/paneermeelmix erover. Haal de tomaten uit de oven en zet de schaal met kip erin. Laat de kip ongeveer 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Verdeel de kipfilets en de tomaten over 4 borden.
Lekker met zelfgemaakte frieten. Eet smakelijk!


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie