Dit is een heel apart, beetje bijna-herfst recept. Normaal geen zoet-hartig combi, maar dit vinden we heerlijk!
Je hebt nodig:
boter
100 magere spekreepjes
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper
200 ml appelsap
1 tl thijm
2 appels
3 bosuitjes in ringen
100 ml cr?me fra?che
Verhit wat boter in een ruime pan en bak de spekjes uit. Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom lichtbruin. Bestrooi ze met zout en peper.
Schenk de appelsap bij de kip in de pan en roer de thijm erdoor.Breng het aan de kook en stoof de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in dunne parten. Leg de kipfilets op warme borden en dek ze af met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
Schep de uiringen en appelpartjes door het stoofvocht. Laat het stoofvocht op een hoog vuur inkoken tot de helft.
Roer de cr?me fra?che erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat inkoken tot gewenste dikte.
Schep de saus over de kipfilets.
Geef er aardappelpuree bij en warme groente naar keuze. Eet smakelijk!