Voorgerechten > Koude voorgerechten
Gerookte kipfilet cocktail (2 personen, voorgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker voorgerechtje met gerookte kipfilet, mangoblokjes, kerriemayonaise en wat ijsbergsla. Ziet er mooi uit en is erg lekker! :yes:
Je hebt nodig:
100/150 g gerookte kipfilet aan 1 stuk (in de koeling bij het kippenvlees, supermarkt) in dunne reepjes van 2 cm lang
1 kleine rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine blokjes
paar blaadjes kropsla of ijsbergsla, in dunne reepjes van 2 cm lang
Kerriemayonaise:
Smelt wat boter in een pan. Snipper 1 ui. Fruit de ui samen met 1 el kerriepoeder en wat zout. Als het lekker geurt (na 5 minuten) haal de pan dan van het vuur.
Laat afkoelen en voeg het ui- kerriemengsel toe aan 2 el scharrelmayonaise. Schenk het mengsel over in een klein kannetje.
Verdeel de reepjes sla over 2 mooie diepe glazen, meng de kipreepjes en de mangoblokjes in een kommetje. Verdeel het mango-kipmengsel over de sla.
Giet de kerriemayonaise over de 2 glazen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Janetta:
Hoi marielle,
Lange tijd even niet gekookt met je recepten, maar gisteren was het weer zover, we hebben dit voorgerecht gegeten, we hadden een eter, dit voorgerecht is werkelijk heerlijk, om je vingers bij af te likken. Iets anders gedaan omdat verse mango op was, 1 blikje mango schijfjes gebruikt(voor 3 pers), dit wou ook best. Heel makkelijk te maken, je hoeft alleen de kerriemayo voor te bereiden, de rest kan, als je gaat eten, zo klaar!!
Als hoofdgerecht de parmezaanse kip met grieks getinte salade(heerlijk), recept volgt en krieltjes en aardappelkroketjes, komkommer en tzatziki(niet zelfgemaakt ivm te korte voorbereidingstijd). We hebben gesmuld en onze gast, had nog heerlijker gegeten als uit eten te gaan(compliment niet)
Na caramelijs van Vienetta(heerlijk, aanrader).
Dit kun je gerust voorzetten voor jezelf en gasten. :thankyou:
xxx Janetta
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie