Op de Spaanse tour met pa?lla!
Vroeger was dit een "restjes" opmaak diner. Beetje van dit, beetje van dat...er word ook wel eens kippenvlees gebruikt maar deze variant is helemaal van de zee.
Je hebt nodig:
250 g zeevruchten (kant en klaar of diepvries, fruits de mer, of mix zelf wat inktvisringen, mosselen, clams, garnalen en krabsticks)
200 g rijst
1 envelopje saffraan
1 rode paprika
150 g doperwten, diepvries
1 teentje knoflook
1 grote ui
olijfolie
1 glas droge witte wijn
vis- of kippenbouillon van een blokje, circa 1,5 liter dan heb je zeker genoeg
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
Neem een ruime (wok) pan of hapjespan voor dit gerecht.
Snipper het uitje en de knoflook. Fruit ze even in de olie aan. Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
Doe de rijst en de paprika bij het uitje en laat even meefruiten. Voeg de saffraan, de witte wijn en bouillon toe (totdat het n?t onderstaat). Roer even om en laat rustig doorsudderen.
Voeg zout en/of peper toe en halverwege het kookproces de zeevruchten en de doperwten. Kook de rijst helemaal gaar. Proef en voeg eventueel zout en/of peper, olijfolie en citroensap toe.
Serveer op ruime borden, geef er partjes citroen bij. Eet smakelijk!