Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Grote garnalen in een pittige Thaise salade

(1/1)

Mariëlle:
Speciaal voor de garnalenliefhebbers: aparte Thaise salade. Je kunt m voor 2 personen gebruiken als lunch of voor 4 personen als bijgerecht of voorgerechtje.


-  200 g black tigers of andere grote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd en gemarineerd in: wat (wok)olie, zeezout en gedroogde chilipeper.
Laat ze minimaal 1 uur marineren op kamertemperatuur. Bak ze vervolgens gaar, als ze mooi roze kleuren is het goed. Houd ze apart.


Voor de salade:
 - 1 rode ui
 - 100 g peultjes, gepunt en schuin doormidden gesneden
 - 1 klein bosje lente-uitjes
 - 25 g pinda's
 - 2 el sojasaus
 - 3 el arachideolie
 - 1 stukje verse gember
 - 100 g taugé
 - 1 limoen
 - 1 klein bosje verse koriander
 - zout
 - verse (halve) rode chilipeper in ringetjes

Rasp de gember heel fijn. Kook de schoongemaakte peultjes beetgaar en spoel ze koud af zodat ze knapperig en mooi groen blijven.
Hak de pinda's grof. Snijd de lente-uitjes in lange repen. Snijd de rode ui in heel dunne partjes.

Maak een sausje van de sojasaus, de olie, de gember, wat limoensap en zout en chilipeper. Meng de garnalen, de ui, de taugé en de peultjes met het sausje.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met de gehakte pinda's, koriander en lente-uireepjes.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie