Auteur Topic: Hollandse garnaaltjes met avocado, sla en whiskysaus (2 personen)  (gelezen 4242 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Hollandse garnaaltjes met avocado, sla en whiskysaus (2 personen)
« Gepost op: 12 augustus, 2008, 22:47:10 pm »
Nou ja, een echte klassieker...mag dus ook niet ontbreken hier! Eergister gemaakt, simpel, makkelijk en lekker.

100 g Hollandse garnalen
1 rijpe avocado, geschild en in blokjes gesneden
4 bladen kropsla, in dunne reepjes van 2 cm gesneden
borrelglas whisky
2 el scharrelmayonaise
flinke kneep ketchup
wat verse kruiden (peterselie, bieslook) om te garneren

Meng de mayonaise, ketchup en whisky tot een mooi glad sausje. Schenk de saus eventueel over in een klein maatbekertje.
Snijd de avocado in blokjes en mix deze in een kom met de garnalen.

Verdeel de slareepjes in 2 mooie ruime glazen, verdeel het avocado-garnalenmengsel erover en schenk de whiskysaus erover. Garneer met een plukje peterselie of wat gesnipperde bieslook.

Eet smakelijk!