Auteur Topic: Pittige bruine bonensoep (2-4 personen)  (gelezen 7503 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pittige bruine bonensoep (2-4 personen)
« Gepost op: 10 augustus, 2008, 16:05:51 pm »
Heerlijk pittige bonensoep, en snel klaar!

Je hebt nodig:

150 g magere spekreepjes
2 grote uien, geschild en gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
wat fijngesneden prei (optioneel)
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 grote tomaten, ontveld en in stukjes, of een klein blikje tomatenpuree
1 grote aardappel, geschild en in blokjes
1 pot rundvleesbouillon (bijvoorbeeld Struik, met stukjes rundvlees)
1 grote pot bruine bonen, uitgelekt
1 bouillonblokje (rund)
1 rookworst


een ruime soeppan

Bak de spekreepjes en voeg na een minuut of 5 de ui, de rode peper, de knoflook en de tomatenblokjes (of tomatenpuree) toe.
Bak even mee totdat de ui glazig is.
Voeg de rundvleesbouillon toe (verdun deze volgens de aanwijzingen op de verpakking). Breng aan de kook, zet het vuur zachtjes en voeg 1 bouillonblokje toe.
Voeg de aardappelblokjes en de bonen toe aan de soep. Laat alles op een zacht vuurtje doorpruttelen en iets indikken. Voeg desgewenst meer water toe indien nodig.
Warm op het laatst de rookworst mee en snijd deze in stukjes, voeg weer toe aan de bonensoep.

Heerlijk met (stok)brood of een soepstengel op winterse dagen. Eet smakelijk!





« Laatst bewerkt op: 02 december, 2015, 23:15:28 pm door Mariëlle »