Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Pastasalade met vis en zeevruchten (4 tot 6 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk als het warm weer is! Je kunt het ruim van tevoren maken, dit komt de smaak ook nog eens ten goede! Zodat je lekker de hele dag van het zonnetje kunt genieten en s'avonds een lekkere salade uit de koelkast kunt toveren! Als je overhoud is dat de volgende dag ook nog heerlijk.
Je hebt nodig:
1 blikje zalm
300 g krabsticks
250 g gekookte mosselen, kant en klaar, of een zelfde hoeveelheid zeevruchten (mix van inktvis, garnalen,mosselvlees kant en klaar allebei verkrijgbaar bij Albert Heijn)
750 g schelpjesmacaroni
zout en versgemalen zwarte peper
een bosje lente uitjes
10 tomaten
4 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
3 dl knoflooksaus, liefst verse
Kook de macaroni met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten, laten uitlekken en laten afkoelen.
Snijd de lente uitjes in zeer smalle ringen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Laat de zalm uitlekken en pluk het uit elkaar. Verwijder eventuele graatjes. Trek de krabsticks met 2 vorken uit elkaar tot reepjes.
Meng de macaroni met de krabsticks, zalm, zeevruchten en knoflooksaus, de tomaten en de lenteuitjes. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de salade in een ruime schaal en garneer hem eventueel met partjes tomaat, preiringetjes en takjes verse kruiden.
Zet de salade lekker koel weg tot gebruik. eet smakelijk en vergeet een koele witte wijn niet! :biggrin:
3 dl knoflooksaus
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie