Hoofdgerechten > Gevogelte
Kalkoen uit de wok op Chinese wijze ( 4 personen hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
:duim: Lekker! Dit recept komt uit de Libelle en is zo lekker dat ik 'm toch maar op de site zet.
Het is een combinatie van zout en zoetig, er zitten lychees doorheen. Normaal hou ik niet van zoet en zout bij elkaar, maar zo vind ik het dus wel lekker!
Je hebt nodig:
2 el lichte sojasaus
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 el droge sherry
500 g kalkoenfilet, in blokjes
3 el olie naar keuze (ik gebruik meestal wok olie van conimex bij een Oosters recept)
2 tl geraspte gemberwortel (kant en klaar uit potje)
1 teentje knoflook, in superdunne plakjes
4 lente uitjes, in ringen
100 g shiitake, alleen de hoedjes gebruiken
1-2 el maizena
50 ml kippenbouillon van een blokje
2 rode pepers, fijngesneden of in ringen
16 lychees, gepeld (vers of uit blik, uitgelekt)
Meng de sojasaus, sherry, zout en peper en marineer het vlees hierin minimaal 1 uur. Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade voor later gebruik.
Bak het vlees gaar en bruin in wat olie in een goed hete wok.
Voeg de gember, knoflook, lente ui en shiitakes toe en bak alles even mee.
Meng de maizena met de bouillon en voeg dit samen met de vleesmarinade en rode peper toe aan het vlees/ groentemengsel. Laat de saus even indikken indien nodig.
Roer tot slot de lychees erdoor. Serveer er witte rijst bij.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie