Makkelijk en snel! > Heerlijk belegde (warme) broodjes en tosti recepten

Stokbroodje Toktok (2 personen, lunch of makkelijke maaltijd)

(1/1)

Mariëlle:
Stokbroodje Toktok staat voor lekker gemarineerde kipfiletreepjes, samen met gebakken ui, champignons, paprika en spekkies een lekker stel!

Neem 1 heel stokbrood (ieder de helft) of 2 afbakstokbroodjes van ongeveer 25 cm.
Bak het brood af indien nodig. Hol het brood ietsje uit, dat vult wat makkelijker. het kruim kun je voeren aan de vogeltjes buiten (dat doe ik altijd  :biggrin:)

De kipreepjes kun je ruim van te voren marineren, minimaal 2 uur van te voren; dit smaakt ook veel lekkerder!Je bakt eerst de spekreepjes, die bevatten voldoende smaak en vet , zodat je verder geen boter of olie nodig hebt.

Verder heb je nodig:

200 g kipfilet in reepjes, gemarineerd in mengsel van olijfolie, knoflook, wat chilipeper en kipkruiden met zout (bijvoorbeeld van Verstegen)
1 grote ui of 2 kleintjes, gesnipperd
100 g magere gerookte spekreepjes
100 g champignons in plakjes
1 rode paprika in dunne reepjes van 0,5 bij 3 cm


Neem een pan met anti aanbaklaag. Bak eerst de spekreepjes samen met de ui, paprikareepjes en de champignons.
Voeg na ongeveer 2 minuten de gemarineerde kipreepjes toe.

Bak de kipreepjes lichtbruin en gaar. Vul de stokbroodjes met het mengsel en serveer eventueel met een frisse salade.

TIP: Ook lekker met wat gesmolten kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je de broodjes klaar hebt, beleg ze met wat plakken jonge kaas, even laten smelten/ gratineren in de oven, klaar!




Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie