Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Thaise kipsaté,als hoofdgerecht of bijgerecht 2 personen

(1/1)

Mariëlle:
Hulpmiddelen: Satestokjes(houten stokjes even voorweken in water ivm verbranden),pan met anti aanbaklaag of evt grillpan,keukenmachine of automatische hakmolen/

Je hebt nodig:

350 g kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el suiker
1 eetlepel gedroogde chilipeper vlokken
2,5 el vissaus
2 el ketjap
wokolie om te bakken/grillen en een beetje extra olie voor de marinade
beetje zout.

Voorbereiding:
Snijd de kipfilet in de lengte in repen van ongeveer 2 cm. Doe de ui,knoflook,suiker,chilipeper,vissaus, ketjap en een scheutje wokolie en beetje zout in de keukenmachine,pureer de ingredienten tot een marinade.

Bereidingswijze:
Vermeng de repen kipfilet met de marinade,laat minimaal 3 uur marineren. Rijg daarna de kiprepen zigzagsgewijs op de satestokjes. Grill of bak ze bruin en gaar in de (grill)pan.
Lekker met de zelfgemaakte pindasaus die ook op deze site staat. (bij overige)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie