Rosbief, yumyum! Helemaal om zelf te marineren, leuk om te doen en l?kker!
Je hebt nodig:
stuk rosbief van circa 700 g
2 el grove mosterd
1 flesje donker bier
1 laurierblad
1 uitje, in ringen
1 takje tijm
1 el olijfolie
versgemalen peper en zout
Roer de mosterd, bier, laurier, ui en tijm door elkaar en rol hier de rosbief doorheen. Laat minimaal twee uur afgedekt in de koelkast marineren en rol het vlees af en toe om.
Neem het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Neem het uit de marinade en dep het goed droog met keukenpapier.
Wrijf het vlees rondom in met zout en peper en kwast het in met wat olie.
Rooster de rosbief op de barbecue* rondom bruin en leg het dan op een bakplaat of stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en leg er een deksel op. Laat in circa 15 minuten ros? roosteren en bestrijk hem af en toe met de marinade. Neem het vlees van de barbecue, bedek het losjes met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voordat het in plakken gesneden wordt.
*Gebruik in plaats van een BBQ gewoon een (grill)pan om het vlees aan te bakken en gebruik daarna de oven op 180 graden om het vlees ros? te bakken.
Eet smakelijk!