Voorgerechten > Koude voorgerechten
Meloensalade met hazelnoten, geitenkaas en Ardennerham 2 personen
(1/1)
Mariëlle:
Lekkere combi van lichtzoet, knapperig en zilt. Genieten! :puh2:
Je hebt nodig:
150 g Ardennerham in dunne stukjes/ reepjes
150 g gemengde groene sla( veldsla met pittige rucola, wat rode sla of eikenbladsla bijvoorbeeld)
halve galia of honing meloen, in blokjes gesneden
50 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
50 g zachte geitenkaas in vlokjes/ stukjes, Betinne Blanc (met of zonder honingsmaak naar keuze, verkrijgbaar bij AH)
Voor de dressing:
1 tl mosterd
2 el witte balsamicoazijn
zout en peper
1 tl honing
3 el olijfolie
Meng alle ingredi?nten voor de dressing in een kom.Breng op smaak met zout en peper. Schep de groene sla om met de dressing en verdeel de sla over 4 borden.
Snijd de meloen doormidden en snijd de helft in parten.Verwijder de schil en snijd in blokjes.
Verdeel de hazelnoten en geitenkaas over de salade en drapeer de ham over de meloen.
Ook lekker als lunch met brood erbij en vooraf nog een kom soep.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie