Klassieke versie van pasta carbonara
Je hebt nodig:
400 g spaghetti
125 ml slagroom
2 kakelverse eieren
125 g magere spekreepjes
2 teentjes knoflook in fijne plakjes gesneden
75 g grana padano,geraspt
peterselie,fijngeknipt
Kook de spaghetti beetgaar.Klop de eieren en de slagroom door elkaar met wat zout en peper naar smaak.
Bak de spekreepjes zachtjes zonder olie,bak de knoflookplakjes ook mee(laat ze niet te bruin worden)
Hou het knoflook/spekmengsel apart in een schaaltje met keukenpapier.
Giet de spaghetti af,mang het slagroom/eimengsel direct met de spaghetti,zodat het ei lichtstolt.
Meng de spekreepjes,knoflook en kaas door de spaghetti.
Strooi de peterselie erover en serveer direct.
Lekker met een Italiaanse salade,bijv. Caprese,met mozzarella,tomaat en basilicum.