Auteur Topic: Italiaanse andijviestamppot met o.a. geitenkaas en zongedroogde tomaat  (gelezen 3065 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Alweer een andijviestamppot, anders dan anders! Lekkere combinatie met o.a. walnoot, pesto en geitenkaas! dat word smullen!  :yes:
Ps: dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.

Je hebt nodig:

1,5 kg kruimige aardappelen
200 g dungesneden ontbijtspek
25 g boter
600 g andijvie
250 ml volle melk
2 el groene pesto
2 el gedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden
12 zwarte olijven, zonder pit en in plakjes
4 plakken zachte geitenkaas
75 g walnoten

Schil de aardappelen en breng deze in 3 dl water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar. Snijd ondertussen het spek in reepjes.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het ontbijtspek knapperig bruin. Maak de andijvie schoon en was deze. Snijd de andijvie in repen van 1 cm. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven.

Schep de stamppot in de ovenschaal, strijk de puree glad. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder een hete grill.

Geef er, om in stijl te blijven, schnitzelrolletjes saltimbocca bij (ook op deze site bij het topic vlees). Eet smakelijk!


« Laatst bewerkt op: 06 juli, 2008, 20:43:34 pm door Marielle »