Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt

Zelfgemaakte hamburgers (4 stuks)

(1/1)

Mariëlle:

Hamburgers doen het altijd goed, en helemaal als je ze zelf hebt gemaakt! Door het ontbijtspek en de ui ontstaat een heerlijke smaak!

Je hebt nodig:

400 g mager rundergehakt
60 g ontbijtspek, gemalen of heel fijngehakt
halve  ui, geraspt
zout, fijngemalen zwarte peper
eventueel plakjes augurk en (gebakken) uiringen
4 witte zachte bollen, doormidden gesneden en even in de oven( 180 graden, 3 minuten) zodat de snijkanten knapperig worden

Meng het gehakt met het spek, ui en wat zout en peper. Vorm van het gehaktmengsel 4 hamburgers.

Rooster ze boven heet houtskoolvuur (of in een hete grillpan) 6-9 min. en keer ze regelmatig.

Verdeel de uiringen en augurkplakjes over het onderste deel van het broodje. Parkeer de hamburger erop. :biggrin:

Geef er grillsaus bij of een andere saus naar smaak. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie