Veel plezier ermee, er staat veel lekkers bij!
****Gemberdressing: 1 el witte wijnazijn, 1 el citroensap, 4 el olijfolie, 1 tl gembersiroop, halve tl mosterd, zout en peper naar smaak.
Lekker bij: wortelsalade,taug?, frise? en andere groene slasoorten en warme geroerbakte groentes
****Maanzaaddressing: 1 el azijn, 1 el citroensap, 2 el notenolie, 2 el zonnebloemolie, 1 tl maanzaad geroosterd en fijngestampt, 1 tl mosterd, zout n peper naar smaak
Lekker bij: Veldslasalade, spinaziesalade en rucolasalade
****Waterkersdressing: 4 el mayonaise, 1 dl yoghurt, anderhalf el walnootolie, 35 g waterkers gepureerd, 1 tl citroensap, zout en peper naar smaak
Lekker bij: Aardappelsalade, venkelsalade en over visgerechten (magere vissoorten)
****Caesardressing: 1 gekookt ei, fijngeprakt, 1 teen knoflook, geperst, 1 el citroensap, 3 tl Worcestershiresaus, 4-5 fijngehakte ansjovisfilets, 3 el olijfolie en peper naar smaak
Lekker bij: Salade van Romeinse sla en over harde rauwkostsalade(worteltjes,kool,...) Geraspte Parmezaanse kaas is extra lekker erover!
****Thaise dressing: 1 el donkere basterdsuiker, sap van 1 limoen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el Thaise vissaus (Nam Pla), 4 el geroosterde fijngehakte pinda's, 4 el
fijngesneden koriander (of peterselie als je koriander niet lust)
Lekker bij: Gebakken garnalen, kip, reepjes rundvlees, over een salade van ijsbergsla,lente ui en komkommmer
****Sinaasappeldressing: Sap van 1 sinaasappel, 4 el druivenpitolie of lichte olijfolie, halve tl fijne mosterd,1 tl honing, zout en peper naar smaak.
Lekker bij: Salade van ijsbergsla, venkel, of over beetgaar gekookte asperges
****Chilidressing: 1-2 el limoensap, 1 el gembersiroop, 1 el zoete chilisaus, 1 tl ketjap, 1 el notenolie, 5 el arachideolie, zout en peper naar smaak
Lekker bij: Salades van (geroerbakte) kool of veldsla of als dipsaus bij een Oosterse maaltijd.
****Komkommerdressing: 1dl wijnazijn, halve el suiker, halve tl zout, witte peper naar smaak
Lekker bij: In plakjes gesneden komkommer, minimaal 2 uur laten intrekken in de koelkast.Eventueel nog wat verse dille er over strooien.