Sauzen en marinades > Warme sauzen

Zelfgemaakte pindasaus

(1/1)

Mariëlle:
Pindasaus,lekker bij (bijna)alles.Bij zelfgemaakte sate?tjes bijvoorbeeld.


Je hebt nodig:

250 g gezouten pinda's ,
1 teen knoflook,
1 cm verse gember,
1 ui(geschild in stukken),
1 a 2 el vissaus,
3 tl sambal,
1 el geraspte kokos,
1 halve rijpe mango(of 3 el mangochutney),
250 ml water
beetje (wok)olie.


Doe alle ingredi?nten in de keukenmachine en vermaal tot een pasta-achtige substantie. Verwarm een beetje wokolie in een pan met anti aanbaklaag. Bak het mengsel (behalve het water) vijf minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg daarna het water toe en kook het mengsel in tot de gewenste dikte.

Lekker met (kip)sat?,gebakken rijst en komkommersalade.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie