Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Quiches, Pizza's en Brood(deegrecepten)

Ratatouillequiche (4 personen) hoofdgerecht/ buffetgerecht

(1/1)

Mariëlle:

1 ratatouillepakket (groenteafdeling). Indien niet verkrijgbaar: 1 rode paprika, 1 courgette of aubergine,1 grote ui en 2 tenen knoflook
2 eetlepels olie
2 blikjes tonijn in olie (a 185 g) , uitgelekt
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
150 g geraspte kaas
3 eieren
150 ml melk
bloem om te bestuiven
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet


Verwarm de oven voor op 200 graden. Groenten uit pakket schoonmaken en in blokjes snijden, ui en knoflook snipperen.

Verhit wat olie in een wok en bak hierin de ui met de knoflook 1 minuten glazig. Voeg de groenten toe en bak ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje,

Schep de tonijn en de peper erdoor en zet het vuur uit. Leg de plakjes deeg op elkaar en kneed tot een bal.

Strooi watbloem op het werkvlak en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 cm doorsnede.Plakjes deeg op elkaar leggen en tot bal kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap van 35 cm doorsnee.

Bekleed hiermee de springvorm en laat het teveel over de rand flappen. Prik de bodem in en bestrooi met wat kaas.

Klop de eieren los met de melk, voeg de rest van de kaas toe met wat zout en peper. Schep het groenten-tonijnmengsel in de vorm en flap de overhangende deegranden naar binnen.
Schenk de rest van het eimengsel over de vulling en bak de quiche in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat ietsje afkoelen voor het aansnijden.

Eet smakelijk!
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie