Zuccotto
(nagerecht voor 6 personen)
Ingredi?nten
? 1 cake van 300 gr
? 3 eetl marasquin
? 3 eetl cognac
? 5 dl slagroom
? 100 gr poedersuiker
? 150 gr pure chocolade, grof gehakt
? 50 gr witte amandelen
? 25 gr gepelde hazelnoten
? Cacaopoeder om te bestuiven
? Poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswijze
1. Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik van elk plakje twee driehoekjes. Meng de cognac en de marasquin en besprenkel de plakken cake ermee.
2. Bekleed een ronde kom van 1,5 l inhoud met plasticfolie en vervolgens met de plakjes cake. Leg de plakjes met de punt naar beneden, zodat er een stervormig patroon ontstaat, en met de zijkanten goed tegen elkaar aan. Gebruik kleinere stukjes om de open stukken aan de bovenkant op te vullen en bewaar de rest van de cake voor de bovenkant.
3. Sla de slagroom stijf en klop de poedersuiker erdoor. Voeg hazelnoten, amandelen en circa ⅓van de chocolade toe. Meng alles goed door elkaar en vul de met cake beklede kom met de helft van dit mengsel. En laat de vulling iets langs de zijkanten omhoog gaan.
4. Smelt de rest van de chocolade in een kom boven een pan kokend water of in de magnetron en schep het door de resterende room. Lepel dit alles in de kom en bedek de bovenkant met een laagje van stukjes cake. Dek de kom af met plasticfolie en laat hem tot de volgende dag in de koelkast staan.
5. Haal de zuccotto voor het serveren uit de vorm en gebruik een driehoekig stukje karton om de bovenkant om en om met de cacaopoeder en de poedersuiker te bestrooien.
Info. Beetje zwaar maar v e r s c h r i k k e l ij k lekker